Suche

6AU 31/32 – Onze leuke driedaagse in Amsterdam...

Enkele meningen…

Het was een mooie en interessante reis. Amsterdam is een heel grote stad met vele leuke winkels. Er zijn vele mogelijkheden om activiteiten te doen. Het was nooit saai. Je vindt er goede restaurants maar ze zijn meestal nogal duur. De fietsers rijden er heel snel en je moet echt opletten; anders word je omvergereden. (Linda C. & Laura T.)

Het hostel Stay Okay Vondelpark ligt centraal in Amsterdam en dat was heel praktisch omdat we niet veel moesten lopen. De jeugdherberg was heel schoon en het ontbijt was lekker. Het was goed dat er in iedere kamer een badkamer en een stopcontact was. (Susen M. & Ioana B.)

Op de eerste avond hebben wij in de Pastabar gegeten en het was heel lekker. De tiramisu was echt heerlijk. Op de tweede avond waren wij in de Bar – B Burgers ‘N‘ Beers. De burgers waren er heel smakelijk; er waren zelfs veggievarianten. De cocktails zagen er heel mooi uit. (Basimath N. & Sandiia T.)

In This is Holland hadden we heel veel plezier. Voor ons was het echt het leukst. We hebben veel over Nederland gehoord en we zijn met een simulator over het land gevlogen. Dit was een heel mooie 5D ervaring. We raden iedereen aan om dit museum te bezoeken als men Amsterdam bezoekt. (Simon E. & Lisa D.)

Op de eerste dag zijn we na het avondeten naar de cinema Pathé de Munt gegaan. Twee leerlingen vertrokken met mevrouw Vanhees wat vroeger om de film Napoleon te bekijken. De rest van de leerlingen is een beetje later vertrokken en heeft de film The Hunger Games: The ballad of songbirds & snakes gezien. Beide films waren een succes. (Buchholz M. & Lejoly O.)

Vooraleer wij het Anne Frank museum bezochten, hoorden we een interessante presentatie over de Tweede Wereldoorlog en Anne. We zijn met een audioguide door het museum gelopen en we konden ook het Achterhuis en het kantoor van de familie Frank bezichtigen. Het museum was heel adembenemend. (Lena G. & Lara P.)

De Amsterdam Dungeon was echt heel grappig maar tegelijkertijd ook griezelig. We hadden heel veel plezier, hebben veel gelachen en ook veel geschreeuwd. De acteurs hebben in verschillende ruimtes verhalen verteld en het was zeer interactief. Als U in Amsterdam bent, moet U dit zeker doen. Maar wij zouden U niet aanraden om het alleen te doen omdat sommigen echt bang waren. (Marie D. & Eva C.)

Dinsdagavond hebben we met de Rederij Lovers een grachtenrondvaart door Amsterdam meegemaakt. Het duurde een uur en we hebben veel gezien. Ondertussen luisterden we naar een audioguide. We zijn langs veel beroemde plaatsen, vb. het Anne Frank huis gevaren. Het was een leuke activiteit. (David L. & Marlene S.)

Op de derde en laatste dag zijn we naar het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum gegaan. Het eerste museum was heel indrukwekkend omdat we dankzij een audioguide veel over Van Gogh en zijn leven geleerd hebben. Het Rijksmuseum was zo gigantisch dat sommige leerlingen er verdwaalden. Het bekendste schilderij is daar de Nachtwacht van Rembrandt. (Laura K. & Melia F.)

Er waren nog andere spannende en leerrrijke activiteiten zoals Ripley‘s Believe it or not!, waar ongelofelijke maar ware feiten worden getoond en Body Worlds, waar lijken voor wetenschappelijke doeleinden op verschillende manieren worden tentoongesteld. De meningen over deze activiteiten waren zeer verdeeld. Er was in elk geval voor elk wat wils in deze superleuke reis die ik graag voor mijn zesdejaars georganiseerd heb. (mevr. Vanhees)